Utraditionel And med portvin til Mortens Aften

Her i familien elsker vi at lege lidt med traditionerne. Der er dem man bestemt ikke piller ved. Men en aften som Mortens Aften kan sagtens gøres på den utraditionelle måde. For det første vælger vi at holde Mortens Aften i aften:-O

For det andet så gider jeg altså ikke stå 3-4 timer i køkkenet for at kokkerere en hel and. Så denne aftens menu består af 4 lækre andebryster med sprødt skind og lækker sauté med rødkål, blommer, æbler og portvin.

Opskriften på lækker and med portvin

Dette skal du bruge til 4 personer:

4 andebryster. 1/4 rødkål. 4 blommer. 2 små æbler. 1 lille Kvist frisk rosmarin. 2 dl portvin. 2,5 dl piskefløde. Kartoffelbåde.

Rids skindet på andebrysterne i tern. Brun dem af på begge sider men start med skindet. Drys med salt og peber. Og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min.

Svits fint snittet rødkål, både af æbler og blommer med rosmarin på panden i andefedtet.

Sauté med rødkål, blommer, æbler og portvin
Sauté med rødkål, blommer, æbler og portvin

Når det er svitset godt af tilsættes 2 dl portvin. Lad det koge ind og tilsæt derefter 2,5 dl piskefløde. Smag til med salt og peber.

Andebrysterne skal hvile i ca 15 min. Derefter skæres de i tynde skiver og serveres med rødkål og kartoffelbåde. Det smager skønt og tager ca 40 min at lave.

Utraditionel and til Mortens Aften
Utraditionel and til Mortens Aften

Bon appetit!!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *