Nyt rustikt DIY tvmøbel.

Nu har der efterhånden været ret stille herinde på bloggen i flere måneder….. Job hos både min mand og jeg har fyldt en del. Nok mere end hvad godt er, men sådan vil det nok være i periode. Sommerferien er forbi og hverdagen har igen meldt sig. Puha det er hårdt, men vi har genfundet balancen, og jeg håber på at jeg fremover vil have overskud til at være mere aktiv herinde!!!

Energien til nye DIY projekter er efterhånden også kommet tilbage;-) Mit hvide romantiske tvmøbel trængte i den grad til at finde et nyt hjem. Jeg har ledt og ledt efter et lækkert rustikt tvmøbel. Det skulle være hvidt, men med noget helt særligt, rustikt udtryk, meget gerne med lækkert genbrugstræ. Det burde da ikke være så svært at finde, vel?!? Men det viste sig at være noget nær umuligt. Jeg indså at det måtte betyde endnu et gør-det-selv projekt. Pinterest er en genial side med inspiration i alle genre. Det var også her jeg så den geniale ikeahack der indeholdte alle mine krav…

Mit drømme DIY tvmøbel. Ikeahack med gamle rustikke planker.
Mit drømme DIY tvmøbel. Ikeahack med gamle rustikke planker.

Tvmøblet er lavet af en billig hvid ikea rumdeler. I Ikea har vi også købt 4 rå gummihjul, der gør mit nye møbel nemt at flytte rundt på. Den kedelige hvide reol er beklædt med gamle gulvplanker fra mit høloft. Plankerne var egentlig mest til lossepladsen. De er ormædte og skæve, men emmer af historie, sjæl og charme.

Rå rustikke planker fra mit høloft
Rå rustikke planker fra mit høloft

Plankerne blev renset grundigt. Vi har brugt højtryksrenser, men vand og sæbe kan også gøre det. Herefter har de fået lov til at tørre. Gamle planker kan suge en hel del vand!

Herefter er de skåret til i de rigtige længder. Mine planker var meget rå så det var nødvendigt med en omgang sandpapir. Jeg ville gerne bevare det rå udtryk, så de er ikke slebet glatte, men kun fri for splinter. For at gøre de rå planker modstandsdygtige er de behandlet med voks efterfølgende. Det fremhæver deres gyldne farve og giver en lækker, modstandsdygtig, blød overflade. Jeg har brugt Annie Sloan lys voks. Den er blød og meget nem at påføre med en klud eller svamp. Den fås også i mørk, hvis man ønsker en dybere farve. Vi har valgt at sætte 5 hele planker på, istedet for at skære den sidste til så den passer til rumdeleren. Det gør det nemt at skjule ledninger bagpå.

DIY tvmøbel in the making.
DIY tvmøbel in the making.

Plankerne er sat fast med små stifter. De ses næsten ikke og gør arbejdet godt;-) For at få plads til det elektroniske udstyr man ikke kan slippe for, har vi valgt ikke at montere den midterste skillevæg i rumdeleren. I stedet monterede vi en lille liste i hver side, hvor 4 planker er monteret. Det giver en lækker bred hylde der burde kunne rumme de flestes tvgrej. Samtidig bringer den helheden i designet helt ind i møblet.

For ikke at kunne se væggen igennem mit nye møbel, satte min mand en bagbeklædning på. Det var en rest fra et gammelt ikeaskab, som blot er sat fast bagpå med små stifter. Samtidig blev der boret et hul midt på, med et kopbor, så ledninger kan føres ud bagpå hvor de er skjult.

DIY tvmøbel in the making.
DIY tvmøbel in the making.

Under møblet er der monteret fede gummihjul. Det gør møblet fleksibelt og nemt at rengøre under.

Hele herligheden har kostet under 500 kr. Rumdelerne kan tit findes brugte, og dermed kan det hele gøres meget billigere… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *