Lækre tebirkes

På sådan en råkold januardag er man nødt til at forkæle familien og sig selv lidt.

Og hvorfor ikke starte fra morgenstunden??? Jeg har idag lavet lækre nemme tebirkes. Det tager ikke mere end 45-60 min og de smager skønt. Dejen laves på 5 min. Hæver imens du tager et bad og bages imens du f.eks koger et par blødkogte æg eller laver lækre amerikanske brunch pandekager.

Opskriften kommer her:

Dej: 3 dl mælk, 75 g smør, 1/2 tsk salt, 1 spsk sukker, ca 400 g hvedemel

Remonce: 100 g smør, 75 g revet marcipan, æg til pensling og birkes.

Mælk lunes til ca 37 grader. Snøret og gæret tilsættes. Jeg bruger en røremaskine, men dejen er let at lave i hånden. Tilsæt resten af ingredienserne (hvedemelet lidt ad gangen) og ælt i 5 min. Imens dejen æltes røres smør og marcipan sammen, til remonce, i en skål. Når dejen er fast og smidig rulles den ud til ca 20 x 45 cm. Dejen smøres med remonce og foldes på den lange led. Den foldes 1/3 ind mod midten og derefter foldes den anden side ind over. Dejen skæres ud i 12 dele på ca 4 cm, og ligges med folden nedad på en bageplade.

Tænd ovnen på 200 grader og lad tebirkes hæve i 15 min. Det er her du roligt kan gå i bad;-)

Når de har hævet 15 min pensles de med æg på top og sider, og drysses med birkes. De skal bage 10-12 min.

 

Lækre Tebirkes
Lækre Tebirkes

Serveres med koldt smør, gerne lidt lune. De skal nok vække glæde på morgenbordet.

Samme dej kan bruges til lækre fødselsdagsboller.

Tip: Har du ikke noget marcipan kan du bruge 100 g sukker i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *