Lækker koldskålsfromage i den kolde sommertid.

Dette års sommer ferie startede perfekt. Danmark er et fantastisk land og jeg elsker mine somre her i landet. Men lige så fantastisk de danske somre er, lige så omskifteligt er vejret også. Da vi sidste weekend rundede de 30 °C, hamstrede jeg løs af koldskål. Men pludselig var sommeren forbi, og vejret mindede mere om trist efterårsvejr. Koldskål er altså ikke det der er mest lyst til i dette vejr. Jeg har efterhånden fået brugt det meste på lækre amerikanske brunch pandekager (erstatter bare mælken med koldskål) men der er stadig en liter tilbage. Jeg tænkte What To Do???

Hvis der virkelig er noget jeg er glad for, så er det desserter og i særdeleshed fromager. Så hvorfor ikke bruge den velsmagende koldskål til en lækker dessert:-)

Her er hvad der skal bruges til en dejlig portion der snildt rækker til 4 personer:

5 dl koldskål. 2 æg (Evt. pasteuriserede) de skal have stuetemperatur. 2 spsk. sukker. 1 tsk. vanillesukker. 1,5 dl piskefløde pisket til skum. 5 blade husblas. Saft og skal af ½ citron.

Start med at lægge husblas i blød i en kop koldt vand i 15 min. Pisk æg og sukker til æggesnaps. Varm citronsaft og skal op i en gryde og smelt den opblødte husblas i saften. Køl saften en anelse af. Tilsæt saften i en fin stråle til æggesnapsen, under kraftig piskning. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen. Tilsæt lidt efter lidt koldskålen til blandingen. Hæld fromagen i en skål, eller små portionsglas. Sættes på køl i ca. 4 timer, indtil den har sat sig.

Til at toppe fromagen af har jeg blendet 250 g lækre jordbær med lidt sukker (efter smag) til en lækker kold jordbær sauce. Du kan sagtens bruge frosne jordbær, men husk at give dem et hurtigt opkog for at slå virus og bakterier ihjel:-)

Nu vil jeg spise min lækre dessert og håbe på at vi ikke har set det sidste til den skønne danske sommer. 😉

Lækker koldskålsfromage med kold jordbærsauce
Lækker koldskålsfromage med kold jordbærsauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *