Kransekage og trætte fødder.

Nu sidder jeg her på dette års næstsidste dag. Fødderne er ømme efter en dag på job og en aften i køkkenet. Den velsmurte maskine er træt nu. Men planen holder, og alt er nået. Jeg sidder foran pejsen med benene oppe imens planlæggeren i mig sirligt tjekker op på de løste opgaver. Iskagen er i fryseren, vinen veltempereret i vinkøleskabet. Brødet sat til hævning. Kransekagen er bagt og dyppet i chokolade. Bordet er dækket og festen af huset pyntet til den store fest. Nu kan jeg nyde et lille glas portvin imens jeg reflekterer over det sidste år.

Det sidste år har været heftigt. Der har været fuld knald på hele året. På jobbet er der travlt og en masse nye spændende tiltag. På hjemmefronten har vi haft konfirmation og diverse byggeprojekter. Det er blevet til nyt badeværelse, drivhus og den lækreste gaspejs. Min datter er pludselig blevet stor, og kan endda læse få ord, på trods af at hun kun lige er ved at være 5. Den store knægt har fået overskæg, hvilket får mig til at føle mig en anelse gammel:-)

Min kære mand har for alvor fået gang i sin forretning. Hele 3 webshops er det efterhånden blevet til, og jeg er pavestolt. Han sælger lommelygter, kikkerter, outdoorudstyr og alverdens jagtudstyr. Det er hans store drøm der støt og roligt går i opfyldelse, og vi ser virkelig frem til endnu et år.

2014 var også året hvor jeg blev blogger. Det har været sjovt, spændende og lærerigt. Jeg håber at der stadig er folk der har lyst til at følge mig, og min tossede påfund i det nye år.

Der er ingen fortrydelser. Vi fortsætter som sædvanlig. Og jeg kan mærke at det kommende år bliver fantastisk.

Jeg ved at der vil komme udfordringer. Jeg ved at jeg skal huske at finde balancen. Balancen i mellem det perfekte, det nødvendige, arbejde og familie. Jeg ved at jeg kan, at vi som familie kan.

Så 2015 du kan bare komme an!!!!

Her på falderebet kommer den sidste opskrift fra mig. Og selvfølgelig skal det være på kransekage!

Små lækre stykker kransekagekonfekt.
Små lækre stykker kransekagekonfekt.

Jeg har i mange år brugt masser af tid på at laves store flotte kransekagetoppe. Men ofte bliver der næsten ikke spist noget. De sidste par år har jeg derfor nøjedes med små lækre stykker kransekagekonfekt. De er sprøde på ydersiden, dejligt bløde indeni og dyppet i lækker mørk chokolade.

Her er hvad du skal bruge til ca 30-40 stykker: 400 g marcipan, ca 4 æggehvider, 8 spsk flormels.

Det hele røres sammen til en ensartet masse. Med sprøjtepose sættes små toppe på en bageplade. Slut evt af med en hasselnød, mandel eller cocktailbær på toppen. Man kan sagtens være kreativ. Jeg har i år valgt at lave stykker udformet som årstal. Kun fantasien sætter grænser;-)

De bages ved 150 grader i 10-15 min. Hold godt øje med dem. De skal være gyldne. Når de er afkølede kan bunden dyppes i chokolade. De er velegnede til frysning, dog uden chokolade.

Så er det bare at vente på at klokken slår 00:00 i morgen.

Skål og godt nytår!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *