Italiensk surdejsbrød

Nu nærmer nytårsaften sig. Menuen har længe været fastlagt. I år står forretten på suppe og dertil skal være et lækkert surdejsbrød.

Hvis du også har lyst til lækkert italiensk surdejsbrød til din nytårsmenu, så er det nu du skal i gang.

Fordej: 1,5 dl lunkent vand. 5 g gær. 150 g hvedemel.

Gæren opløses i det lunkne vand og melet røres i til en jævn masse. Fordejen opbevares i skål med låg eller f.eks. et sylteglas. Dejen skal stå ca 2 døgn ved stuetemperatur. Hvis den står længere skal den “fodres” hver anden dag med vand og mel.

Surdej til italiensk surdejsbrød.
Surdej til italiensk surdejsbrød.

Dej: 150 g surdej, 200 g durummel, 300 g hvedemel, 3 dl vand, 2 tsk salt.

Tilsæt ingredienserne til det lunkne vand og ælt grundigt i 15 min, til dejen er blank og smidig. Brug evt en røremaskine ved middel hastighed. Dejen skal hæve tildækket natten over på bagepladen, evt i en hæve/bageform

Den færdige dej til surdejsbrødet er sat til hævning.
Den færdige dej til surdejsbrødet er sat til hævning.

Dagen efter pensles brødet med vand og bages i en 225 grader varm ovn i 20 min. Skru derefter ned for varmen til 180 grader og bag færdig i ca. 15 min.

Brødet er lækkert, sprødt med en sej og svampet krumme. Smager skønt til en lækker suppe eller salat;-)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *