Gaspejs

Hvis du går med tanker om at investere i en lækker gaspejs, så kan du måske lære lidt her. Man kan jo vælge at købe den komplette pakke med en helt færdig leveret pejs. Men hvis du, som os, vil spare hvor du kan så er det bestemt ikke umuligt at bygge kassen selv. Pladerne er Fermacell H2O plader og er købt hos forhandleren og er super nemme at arbejde med.

Vi havde en gammel skorsten som der er ført et aftræksrør igennem. Det var den nemmeste og bedste løsning for os. Men hvis du ikke har en skorsten kan der trækkes rør på andre måder. Du kan læse meget mere om regler og muligheder her. Vi har valgt at få tilkoblet pejsen direkte til Naturgas, da vi i forvejen har gasfyr. Men de fleste pejse fås også til flaskegas.

Gaspejs med aftræk til skorsten
Gaspejs med aftræk til skorsten

Designet bestemmer man jo næsten selv. Vi har valgt at lave en lille hylde beklædt med skifer. Men i virkeligheden er det jo kun fantasien der sætter grænser.
Det lille rum under selve pejsen fungere både som pynt og serviceadgang. Vi har valgt at dekorere med brænde for at fuldende looket, men man kunne også vælge at montere en rist, igen er det op til stil og design. Efter samling af kassen er alle samlinger og skrue huller spartlet med fliseklæb. Det er nemt at arbejde med og revner ikke.

Gaspejs spartlet med fliseklæb
Gaspejs spartlet med fliseklæb

Gaspejsen er næsten færdig

Efterfølgende er kassen filset med Weber multi 280. Dette kan jo også gøres i farvet fils, eller evt. males bagefter. Vi har valgt at holde den rå, og så kan den jo altid males senere.

Hvis du ikke har erfaring med at filse, så ville jeg nok holde mig fra at forsøge med denne opgave selv. Pladerne suger utroligt meget og man skal derfor arbejde hurtigt for at det ikke tørrer ind og bliver umuligt at arbejde med. Vi valgte at bruge en dygtig og erfaren murer og jobbet var klaret på få timer og står i dag perfekt og knivskarpt. 🙂

Den færdige gaspejs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *