Fantastisk knækbrød.

Jeg har simpelthen fundet opskriften på det lækreste knækbrød. De er sprøde, lækre og fyldt med skønne kerner. De er super nemme at lave og kræver ingen særlige talenter indenfor bagning.

1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkekerner, 1 dl hørfrø, 1 dl sesamfrø, 1 dl havregryn, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. salt, 3 dl hvedemel, 2 dl vand, 1 dl neutral olie (f.eks. rapsolie)

Alle de tørre ingredienser røres sammen. Tilsæt olie og vand og rør sammen til en klæg masse. Del dejen i 2. Læg halvdelen i mellem 2 stykker bagepapir. Rul dejen ud så den fylder hele pladen. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær kanterne pæne med en kniv. Del dejen i passende stykker ved at skære riller med en kniv. Man kan med fordel bruge en pizzaskærer hvis man ejer sådan en. Knækbrødene bages i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15 min, indtil de er gyldne. Imens de bager forberedes den sidste halvdel af dejen på samme måde. De afkølede knækbrød opbevares i en lufttæt dåse eller lignende beholder i op til 3-4 uger.

Lækkert knækbrød fyldt med kerner.
Lækkert knækbrød fyldt med kerner.

Så er det bare at nyde dem. De kan sagtens serveres til en lækker brunch med f.eks. Amerikanske brunchpandekager og tebirkes. Eller som en lækker let eftermiddagssnack.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *