DIY sengegavl

Der er flere der har spurgt efter en gennemgang af fremstillingen af min sengegavl.

Det er dejligt at den er blevet så vel modtaget:-))

Stoffet er købt i Stof & Stil og er fremstillet i en lækker, blød mikrofiber. Stoffet er kraftigt og egner sig rigtig godt til brug med en del slid. Det koster 89,95 kr/meter og måler 135 cm i bredden.

Som plade er der anvendt det billigste vi kunne finde. For med alle mine “projekter” er der altså nødt til at være lidt økonomisk tankegang:-)) I dette tilfælde blev det en 16 mm spånplade til den nette sum af 60 kr. Et lille tip er at man kan få Bauhaus og Silvan til at skære pladen til i de rette mål, selvfølgelig mod et mindre beløb. Så man behøver ikke at lade sig afskrække hvis man ikke har en dygtig mand, eller kundskaber til at håndtere en sav!

Udover stof skal der bruges pladevat. Jeg har brugt 4 lag af almindelig pladevat, og så en hæftemaskine med hæfteklammer. Sådan en fætter kan købes i Stof & Stil, sammen med pladevat og stof.

Vores seng er 180 cm bred og derfor var stoffet ikke bredt nok. Jeg overvejede at lave en samling på midten, men var bange for at mine ringe sy-egenskaber ikke rakte så lang. Så efter en del grublen endte jeg med at sy et stykke stof på hver side i den modsatte retning. Det var egentlig ret nemt, da jeg kunne sy efter “træets årer”. For at spare på stoffet (igen økonomisk….) er der kun stof på den del der kan ses. Altså på toppen og langs siderne. Højden afhænger selvfølgelig af højden på sengen og så hvor højt man ønsker sin sengegavl. Vi har valgt 55-60 cm over madrassens højde.

Pladevattet har jeg foldet i 4 lag, syet stoffet sammen i siderne og så lagt det ovenpå pladen. Jeg er så heldig at have en stor kogeø hvor pladen kunne ligge imens jeg arbejdede, hvilket gør det hele en del nemmere. Husk at både pladevat og stof skal være 5 cm større hele vejen rundt om pladen. Denne kant skal bruges til at bukke om på bagsiden af pladen og her hæftes den fast. Det er en god ide at sætte en klampe i hvert hjørne først og så bevæge sig rundt. Pas på ikke at trække for meget i stoffet, da mønsteret så kan blive skævt. Sker det alligevel kan klamperne nemt lirkes op.

Fremstilling af polstret sengegavl
Fremstilling af polstret sengegavl

Pladen er skruet direkte op på væggen, igennem pladen. Vi har gjort det i den del af pladen der alligevel er gemt under sengen.

Puderne er syet af print i pudestørrelse der også fås i Stof & Stil, med sort bomuldsstof på bagsiden.

Sengetæppet er købt i Kvickly (149 kr.), og er egentlig bare et vattæppe. Det bedste er, at det bare skal kastes over sengen, gerne lidt skråt, og så skal puderne placeres. Wupti så er sengen redt, det kan selv jeg håndtere:-))

Jeg elsker mit nye soveværelse. Det er en rolig og hyggelig lille oase der opfordrer til en hyggestund….

Det færdige resultat
Det færdige resultat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *