DIY påskeæg i beton.

Nu nærmer påsken sig snart med hastige skridt. Jeg synes det kun er et lille øjeblik siden at jeg sad med ømme fødder, dagen før nytårsaften. Men nu er det snart påske og foråret banker på døren…. Jeg nægter at lade påskesæsonen overraske mig, ligesom julen pludselig gjorde. Så nu er jeg i gang. Mine veninder driller mig og mener jeg er tosset. men niks, jeg er blot velforberedt;-))

I år skal påsken være anderledes. jeg elsker som sagt den nye lækre nordiske stil. Jeg elsker at kombinere naturens egne ting, og den rå beton. Så i år skal mine påskeæg da være lavet i beton!!!

Nu er der måske nogen der sidder derude og siger at det er alt for svært. Men det er det faktisk ikke… Jeg havde selv samme tanke, og havde da også allieret mig med min dygtige søster, der er uddannet murer. Men rent faktisk så var det ret nemt. Det sværeste var at løfte sækken med 25 kg beton….

Her er hvad du skal bruge til at lave en ordentlig omgang æg:

Stolpebeton, Æg og æggebakke, Spand med vand til at blande beton, En lille pind

Jeg købte ganske almindelig stolpebeton i vores lokale Jem & Fix. En pose med 25 kg koster under 50 kr. Du skal slet ikke bruge så meget, men så er der jo til mange flere spændende projekter.

Start med at lave et lille hul i den ende af ægget der er tykkest. Det kan gøres ved at banke hul med enden af en teske. Fjern skallen på et område der er ca 1-1,5 cm i diameter. Hæld indholdet ud i en skål.

Æg der er klar til beton.
Æg der er klar til beton.

Du kan jo evt. gemme hvide og blommer til at lave lækre pandekager, vandbakkelser eller æggekage! Skyl æggene med vand og lad dem dryppe af med hullet nedad i æggebakken, imens du laver begtonmassen. Betonpulveret hældes op i en spand. Jeg brugte ca 1 liter pulver. Rør rundt mens du tilsætter vand. Det skal have konsistens som en tyk kagedej, så fast at det ikke render.

Betonmassen der skal i DIY påskeæggene
Betonmassen der skal i DIY påskeæggene

Placer æggene med hullet opad og fyld nu betonmassen i. Der skal mere beton i end man lige regner med. Brug pinden, i mellem opfyldning, til at masse massen helt ned i æggeskalden. Gentag dette indtil ægget er helt fyldt op. Glat hullet lidt, så det får en glat afslutning.

Æggene fyldt med beton. Nu skal de bare tørre.
Æggene fyldt med beton. Nu skal de bare tørre.

Nu skal de bare tørre i 5-7 dage et tørt sted. De må ikke stå ude, da de springer hvis de udsættes for frost.

Når æggene har stået og tørret skal skalden af. Hinden indeni skalden gør det nemt at pille og indeni gemmer sig det lækreste lille betonæg.

 

Det færdige påskeæg i beton.
Det færdige påskeæg i beton.

Så er det bare i gang med at få pyntet op!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *