De bedste gammeldags Fastelavnsboller.

Nu nærmer fastelavn sig hastigt. Jeg elsker fastelavnsboller. Det er virkelig en skam at man ikke spiser fastelavnsboller noget oftere!!! Så nu har jeg taget glæderne lidt på forskud, og lavet første omgang idag:-)

De er forholdsvis nemme at lave og de smager fantastisk. Man kan i hvert fald ikke nøjes med én…

Creme: 2,5 dl sødmælk, 2 æg, 2 spsk. sukker, 2 spsk. maizena, 1/2 tsk. vanillesukker. 

Dej: 250 g smør, 1,5 dl mælk, 50 g gær,  ca. 325 g hvedemel, 1/4 tsk. salt, 2 spsk. sukker, 1 æg.

Remonce: 100 g smør, 50 g sukker, 50 g revet marcipan.

Start med at koge cremen. Mælken bringes i kog, æg piskes med de tørre ingredienser. dryp langsomt, og under piskning, den varme mælk ned i æggemassen. Hæld cremen over i gryden og giv et opkog, under konstant piskning. Afkøl i køleskab.

Smelt smøret i en gryde. Tag gryden af varmen, og hæld derefter mælken i. Udrør gæren i den afkølede blanding. Resten af ingredienserne kommes i, og dejen æltes grundigt. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 min. Lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og marcipan sammen.

Rul dejen ud og skær i 16-20 firkanter. Læg en tsk. remonce på hver firkant. Fold spidserne på firkanten ind mod midten og luk dem sammen.

Sådan foldes en gammeldags fastelavnsbolle.
Sådan foldes en gammeldags fastelavnsbolle.

 

Læg dem med folden nedad på bageplade. Nu skal de efterhæve i 20 min, imens ovnen forvarmes til 200 °C. Lav en fordybning i midten af hver bolle med dine fingre. Her lægges 1 tsk. af den afkølede creme, eller hindbærmarmelade.

Nu er fastelavnsbollerne klar til at blive bagt.
Nu er fastelavnsbollerne klar til at blive bagt.

 

Bollerne bages midt i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 12-15 min. Når kagerne er afkølet kan de dekoreres med glasur. Jeg har dekoreret med chokoladeglasur, og alm. hvid glasur tilsat frysetørret hindbær.

 

Lækre gammeldags fastelavnsboller serveret på Megamussel fad.
Lækre gammeldags fastelavnsboller serveret på Megamussel fad.

 

Nu er det MGP tid. Desværre er alle fastelavnsboller spist, så vi må nøjes med en dejlig omgang citronfromage!!! Hvad hygger du med, sådan en lørdag aften???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *