3 lækre varianter af påskeæg med marcipan.

Nu nærmer påsken sig virkelig som opfølgning på opskriften til de syndige og lækre Bounty Påskeæg, kommer her 3 lækre varianter af påskeæg. Intet nyt og revolutionerende, blot godt og klassisk!

Du skal bruge: 400 g marcipan, 1 appelsin, 100 g blød nougat og overtrækschokolade. Desuden lidt pynt hvis de skal kunne adskilles fra hinanden.

Orange Påskeæg:

125 g marcipan blandes med revet skal af en appelsin. Husk det skal være en usprøjtet! De formes til små æg. Størrelsen må være et temperaments spørgsmål. Jeg synes ikke at de skal være større end en lille teske. Herefter dyppes de i smeltet chokolade. Jeg har drysset min med en anelse guldglimmer. Det giver en elegant udtryk og henleder fantasien til noget fantastisk:-) Man kan jo eventuelt vælge at tilsætte lidt appelsinlikør eller lignende hvis man vil have en mere vovet smag.

Marcipanæg med appelsin.
Marcipanæg med appelsin.

Nougat-Marcipan Påskeæg:

125 g marcipan trilles i små kugler på størrelse med en vindrue. Kuglerne trykkes flade og der placeres et lille stykke nougat på midten. Marcipanen foldes omkring nougaten og kuglerne formes som æg. Herfter dyppes de også i mørk chokolade. Man kan sagten tilsætte en anelse cognac til nougaten. Cognac passer godt til den nøddeagtige bløde nougat. jeg har pyntet med små chokolade flager.

Marcipanæg med blød nougat.
Marcipanæg med blød nougat.

Helt almindelige Påskeæg af Marcipan:

Ja det burde ikke kræve nogen længere forklaring. Overskriften taler jo nærmest for sig selv. de er enkle, klassiske, men bestemt også meget lækre!

Lækre klassiske marcipanæg.
Lækre klassiske marcipanæg.

Nu er det bare at sætte i gang. Husk at gemme dem et hemmeligt sted, så der ikke kommer mus i dåsen:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *